Coaching

“ Jongens worden mannen en die moeten presteren in de wereld. Presteren op hun niveau is prima, maar hoe doe je dat? Jongens kunnen het tegenwoordig heel zwaar hebben. Met zichzelf, op school, in sociale omgang en het leren hun eigen zaken te gaan regelen. Autonoom worden gaat als jongeman soms; ruw, ondoordacht, stuntelig, langzaam, gesloten, agressief, verslavend en bovenal niet zoals de wereld om hen heen verwacht. En er wordt juist zoveel van ze verwacht. En ze worden ook niet altijd even goed begrepen.”


Wat er nodig is, is dat zowel jullie zoon en jullie als ouders begrijpen wat er gebeurt, welke functie het heeft en hoe je ermee om kunt gaan. En ik ervaar heel veel raakvlakken bij alle gezinnen waar ik begeleiding bied. Echt, u bent niet de enige! En toch gaat ieder gezin hier gelukkig anders mee om. Maar dat het tot uitzichtloze situaties kan leiden is waar. Het heeft tijd nodig, maar dit blijft niet zo.

Coaching is niet direct gericht op het vinden van de oplossing, maar op het ontdekken waar je naartoe wil ( doel ), hoe je daar kunt komen ( proces ) en wat daar voor nodig is ( middelen ).

Ik coach meestal buiten. Als middel gebruik ik de natuur en sport, omdat de essentie van wat zich afspeelt in een jongens leven buiten gebeurt en het praat veel makkelijker. Als mannelijke jongerencoach ben ik voor jongens een luisterend oor, iemand die ze benadert en soms zelfs begrijpt, zonder oordeel. Ik kan ze laten zien en ervaren welke skills ze al bezitten om steviger in het leven te kunnen staan. Een spiegeling van hun sterke kanten, begrip voor wat zo moeilijk is. Ik bied ze uitdaging door beweging en het verleggen van grenzen, ondersteuning in de ontwikkeling van het eigen ik als man.

Daarbij bied ik een stuk maatschappelijke ondersteuning voor jullie zoon, indien nodig. Het zoeken van de juiste route en benadering richting school, werk, instanties, sport of andere zaken. Ook houdt dit soms letterlijk in dat ik meega op gesprekken, ondersteun bij het opstellen van mails, voorbereiden telefoongesprekken. Dit sluit aan bij het stuk coaching en autonoom de wereld in kunnen en durven stappen.

Neem contact op


Geregistreerd bij:

logo nedfedgez