Coaching

“ Als je de wereld instapt en op wereldreis gaat, moet je kunnen overleven. Maar hoe overleef je als jongen in de wereld van nu? Hoe word je die man die je wilt zijn, waar is er plek voor dat mannelijke gedrag, die uitbarstingen, het fysieke, grootspraak, testen hoe sterk je eigenlijk bent? Allemaal jongensenergie, onwijs leuk en gezond en als het zijn weg naar buiten mag vinden, kan je leren hoe je daar als jongen, man mee kunt worden. Zo kan bijvoorbeeld de fysiek uitdagende jongen, uitgroeien tot doelgerichte man. ”


Wat er nodig is, is dat zowel jullie zoon en jullie als ouders begrijpen wat er gebeurt, welke functie het heeft en wat er aan te doen is. Coaching is niet direct gericht op het vinden van de oplossing, maar op het ontdekken waar je naartoe wil ( doel ), hoe je daar kunt komen ( proces ) en wat daar voor nodig is ( middelen ).

Ik coach meestal buiten. Als middel gebruik ik de natuur en sport, omdat de essentie van wat zich afspeelt in een jongens leven buiten gebeurt, niet thuis op de bank. Als mannelijke jongerencoach ben ik voor jongens een luisterend oor, iemand die ze benadert en soms zelfs begrijpt, zonder oordeel. Ik kan ze laten zien en ervaren welke skills ze al bezitten om steviger in het leven te kunnen staan. Een spiegeling van hun sterke kanten, begrip voor wat zo moeilijk is. Ik bied ze uitdaging door beweging en het verleggen van grenzen, ondersteuning in de ontwikkeling van het eigen ik als man.

Dit krijgt vorm in een plan op maat. Daarin coach ik jullie zoon, maar ik bekijk ook altijd met ouders de huidige situatie. In een aparte oudersessie maak ik voor jullie inzichtelijk wat er gebeurt en nodig kan zijn. Hierin geef ik inzicht in de ouder-zoon relatie en wat het belang is van vaders in deze periode.


Geregistreerd bij:

logo nedfedgez