Ralph

Hoi, ik ben Ralph (1977), jongerencoach.

Mijn passie voor jongerencoaching is jaren geleden geboren toen ik nog in het basisonderwijs werkte. De laatste jaren heb ik daar gewerkt in groep 7 en 8. Ontzettend leuke jaren, maar ik ontdekte ook dat veel jongens worstelen met school en zichzelf.

Ik ben gaan onderzoeken hoe ik zou kunnen ondersteunen in het proces van deze worsteling. Heel veel van mijn oud-leerlingen hebben het onwijs naar hun zin gehad bij mij in de klas. Ik ben zo’n meester die ze zich herinneren. En waar zit hem dat in? Aandacht! Als je zonder oordeel, aandacht hebt voor iedere individuele leerling in je klas, ze laat zijn wie ze zijn en ze zelf laat ontdekken wat ze nodig hebben, dan komt het goed. En omdat ik een meester was!

Toen ik begon aan een studie kinder- en jongerencoaching bij TORI, merkte ik dat beslissingen nemen, zeker als die levensveranderend zijn, niet altijd makkelijk is. Zeker de beslissing om te stoppen met werken en mijn eigen bedrijf te beginnen. Dat is gewoon spannend. Tot de dag van vandaag en er zullen nog vele dagen volgen, vlieg ik regelmatig vreselijk buiten mijn comfortzone en ga ik nieuwe avonturen aan. Soms twijfel ik daarbij aan mezelf, zoals ieder mens die nieuwe wegen ontdekt en stappen neemt in zijn leven. En dat maakt het ook gelijk zo ontzettend leuk!

Als mens ben ik nuchter, realistisch, vol humor, een tikkeltje prettig gestoord, doortastend en met name erg normaal.

Dat laatste is voor een deel de kracht die ik in mijn bedrijf en richting jongeren gebruik. Ik doe in hun ogen normaal tegen ze. Daar houden ze van. Ik vind het waardevol om met jongeren in gesprek te zijn, korte of langere contacten. Ze hebben altijd iets boeiends te vertellen, over hun leven en wat ze doormaken. En waar ze naar verlangen, maar wat ze vaak nog moeilijk kunnen verwezenlijken.

Waarom de naam Survival? Je hebt jezelf deze manier van doen aangeleerd in een bepaalde situatie, uit zelfbescherming. Om te kunnen overleven probeer je je aan te passen aan de wensen van anderen. Op een gegeven moment merk je dat dit ten koste gaat van jezelf. Om te overleven, daarom Survival. Om te kunnen ontdekken dat je niet hoeft te overleven, maar dat het over jouw leven gaat!